torsdag 12 maj 2022

Torsdag 12/5

Även om det inte synts på bloggen pågår det full verksamhet på Smörblomman om dagarna. Så mycket att vi inte ens hunnit blogga….

Igår var det överskolning till förskoleklassen för ett stort gäng. Det blev en rolig stund med gamla och nya bekantskaper. Barnen som var kvar på Smörblomman fick besök av sipporna som ska börja på avdelningen efter sommaren och vi lekte tillsammans.

Några tomatplantor har börjat växa och barnen följer det med stor spänning. Vi vattnar, hoppas på solljus och ger de späda bladen kärlek i största allmänhet.

Något som växer ännu snabbare är våra adopterade fjärilslarver. En har blivit så stor att den nu hängt sig i locket på burken och förmodligen snart börjar sin förvandling till puppa.




Vår student Alice har läst sagan om Den mycket hungriga larven och börjat skapa spännande saker med barnen i ateljén där de får möjlighet att lära sig fjärilens livscykel.

För kännedom vill vi meddela att det finns fall av vattkoppor på avdelningen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Slut på läsåret…

Jaha, så var det slut på ytterligare ett läsår på Smörblomman. Majoriteten av invånarna ska till hösten briljera med sina kunskaper och sina...